In 1585 hadden ze dit nooit kunnen voorzien, een fusie tussen de talenten van een geboren en getogen Ameronger en een Madrileen. Bij Nassau in de voormalige portierswoning van Landgoed Zuylestein komt het anno 2019 dan toch tot, in elk geval, een culinaire vrede dankzij Gerrit Reede en Carlos Casero.  

Ons restaurant bevindt zich aan de entree van een eeuwenoud landgoed. Zuylestein was onder voormalige eigenaren Frederik Hendrik en zijn nazaten, de familie van Nassau Zuylestein, hofleverancier van Den Haag en geheel zelfvoorzienend. Vandaag de dag wordt hard gewerkt om naar die oorspronkelijke zelfvoorzienende staat terug te keren met in de moestuin geteelde groenten, fruit en bloemen, oergranen van de oude akkers, vlees van de Zuylesteinse bosvarkens en wild van het landgoed. 

Als het culinaire visitekaartje van Zuylestein proberen we haar grondstoffen zoveel mogelijk eer aan te doen. Zoals zijn achternaam ‘Casero’ (Spaans voor huisgemaakt) al doet vermoeden, is Carlos een chef die alles zelf maakt en kookt met respect voor de ingrediënten. De lokale ingrediënten van Hollandse bodem vult hij aan met kwalitatief hoogstaande producten uit zijn geboorteland en het door Gerrit en Carlos zo geliefde Italië. Doordat we met de seizoenen meekoken en gebruik maken van producten met een verhaal die vaak in beperktere mate verkrijgbaar zijn, wisselen we regelmatig van kaart. Zo wordt u altijd verrast met nieuwe smaken! 

In 1585 hadden ze dit nooit kunnen voorzien, een fusie tussen de talenten van een geboren en getogen Ameronger en een Madrileen. Bij Nassau in de voormalige portierswoning van Landgoed Zuylestein komt het anno 2019 dan toch tot, in elk geval, een culinaire vrede dankzij Gerrit Reede en Carlos Casero.  

Ons restaurant bevindt zich aan de entree van een eeuwenoud landgoed. Zuylestein was onder voormalige eigenaren Frederik Hendrik en zijn nazaten, de familie van Nassau Zuylestein, hofleverancier van Den Haag en geheel zelfvoorzienend. Vandaag de dag wordt hard gewerkt om naar die oorspronkelijke zelfvoorzienende staat terug te keren met in de moestuin geteelde groenten, fruit en bloemen, oergranen van de oude akkers, vlees van de Zuylesteinse bosvarkens en wild van het landgoed. 

Als het culinaire visitekaartje van Zuylestein proberen we haar grondstoffen zoveel mogelijk eer aan te doen. Zoals zijn achternaam ‘Casero’ (Spaans voor huisgemaakt) al doet vermoeden, is Carlos een chef die alles zelf maakt en kookt met respect voor de ingrediënten. De lokale ingrediënten van Hollandse bodem vult hij aan met kwalitatief hoogstaande producten uit zijn geboorteland en het door Gerrit en Carlos zo geliefde Italië. Doordat we met de seizoenen meekoken en gebruik maken van producten met een verhaal die vaak in beperktere mate verkrijgbaar zijn, wisselen we regelmatig van kaart. Zo wordt u altijd verrast met nieuwe smaken! 

Sluit Menu